top of page
jack13.jpg

Fodervärd sökes!

Vi söker nu en fodervärd till kommande avelstik. Är du den vi söker?

Varför fodervärd?

Då vi redan har tre hundar i familjen samt småbarn så räcker inte tiden till för ännu en hund. Därför söker vi nu en fodervärd för det vi hoppas ska bli vår nya avelstik till kenneln!

Vi har ännu inte bestämt någon speciell tik men har ögonen på ett par hundar som är tänkta att gå i avel hos andra uppfödare, och när tiden är inne och kombinationen rätt är tanken att köpa in en tikvalp till kenneln.
Vi kan därför i dagsläget inte säga exakt när det blir aktuellt, eller vilken kombination hunden kommer att komma ifrån. Kanske blir det också aktuellt med fler än en hund, och därmed fler fodervärdar, beroende på vilka kombinationer som genomförs.

920426_10152169658522803_263847287_o.jpg

Krav på dig som fodervärd

På dig som fodervärd ställer vi vissa krav:

  • Du har erfarenhet utav hund och arbetande raser sedan tidigare, och kan visa upp referenser.

  • Du arbetar med moderna, schyssta metoder vid träning och i vardagen.

  • Du är intresserad utav träning och tävling (gren spelar ingen roll!)

  • Du har erfarenhet eller intresse av vallning (vi ser gärna att våra avelshundar tränas och testas/tävlas i vallning, då detta är egenskaper vi är måna om att bevara i rasen)

  • Du ställer upp och gör de tester etc. som vi kräver (och står för kostnaden av - så som röntgen, mentaltester, utställningar)

  • Du får gärna bo i närheten utav oss i Härnösand för att vi lättare ska kunna hålla kontakt (dock inget krav!)

VID INTRESSE

Om du är intresserad utav att bli fodervärd åt oss så skickar du ett mail (telefon undanbedes, pga småbarn som sover oregelbundna tider) med information om dig själv, din livssituation, tidigare hunderfarenheter och dina mål med ditt hundägande. Berätta gärna varför du vill vara fodervärd och ha just en kelpie, och om du har erfarenhet utav rasen sedan tidigare! Ange också gärna relevanta referenser om sådana finns.

Vi har inget "först till kvarn"-system, utan väljer den eller de personer vi anser bäst lämpade att förvalta vår tänkta avelstik.

Mailsvar sker löpande, men kan dröja då vi har mycket just nu eftersom vi nyss både fått barn och flyttat!

När det börjar bli aktuellt tar vi kontakt med den eller de som vi anser mest lämpad som fodervärd, för att se om intresse kvarstår. Därefter vill vi gärna få träffa er, innan beslut fattas!

bottom of page