top of page
valp.jpg

Valpplaner

Här nedan kan du läsa mer om våra planerade kullar - våra förhoppningar med de olika kombinationerna, samt se information om föräldrarna.​

Kommande valpkullar

Just nu har vi tyvärr inga valpplaner, men söker en fodervärd till kommande avelstik!


Är du den vi söker?
LÄS MER HÄR!

Cukid's Jackson.JPG

Att köpa valp från oss

Vårt sätt att välja valpköpare är att hunden ska få ett bra hem med den aktivering som krävs för en kelpie. Valpköparen måste vara medveten om vad hon/han får i snöret! Att tävla är inte det viktigaste, men är en bonus.
Vi stöttar alltid våra valpköpare i både med- och motgång!

ÖNSKEMÅL
Vi önskar följande utav alla våra valpköpare:

  • Att man röntgar sin hunds höfter (och gärna också armbågar) vid 1 års ålder

  • Att man gör en mentalbeskrivning (MH) av sin hund vid 1 års ålder

VID INTRESSE

Om du är intresserad utav valp från oss så skickar du ett mail med information om dig själv, din livssituation, ev. tidigare hunderfarenheter och dina mål med ditt hundägande. Berätta gärna varför du vill ha just en kelpie!

Ange också gärna relevanta referenser om sådana finns.

Vi har inget "först till kvarn"-system vid valpköp, och tingar inga valpar åt köpare innan kullen är född och vi har haft kontakt (jag önskar helst att du varit här och hälsat på) och jag ser att intresse för valp kvarstår. När valparna blivit ett par veckor, vi (helst) har träffats och tillsammans kommit överens om en valp ifrån oss betalas så en boknings-avgift.

Valpen levereras sedan vid tidigast 8 veckors ålder och är då vaccinerad, avmaskad, veterinärbesiktad, ID-märkt och registrerad i SKK och du får med dig valpbesiktningsintyg, vaccinationsintyg, stamtavla/registreringsbevis, ägaranmälningsblankett och köpeavtal, samt ett litet välkomstpaket från oss tillsammans med ett hemgångsråd med bra saker att tänka på framöver.

bottom of page